Spot Reducer

De Babor Tech Spot Reducer bevriest binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hyper-gepigmenteerde cellagen. Het behandelde oppervlakkige weefsel droogt in en maakt zich na 10-14 dagen los; daardoor komt de nieuwgevormde huid tevoorschijn.

Na een korte voorbereiding en desinfectie van de huid worden de te behandelende pigmentvlekken binnen enkele seconden zonder direct huidcontact door de BABOR TECH Spot Reducer bevroren. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en veilig.

Na de behandeling met de BABOR TECH Spot Reducer kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of branderig gevoel, roodkleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden. Deze reacties nemen in de regel na een dag af. Op de dag na de behandeling ziet de behandelde plek er duidelijk donkerder uit. De volgende dagen vormt er zich op de plek een korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen los. Hier onder zit nieuw gevormde huid die nog wat lichter van kleur kan zijn. Na verloop van tijd krijgt de huid weer zijn normale kleur terug.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de korst in de herstelperiode te beschermen. Vermijd activiteiten die een vroeg tijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken. Dit kan littekenvorming, hyperpigmentatie (donkere vlek) of hypopigmentatie (witte vlek) veroorzaken.

Wij adviseren om overdag zeker een zon bescherming met SPF 50 te gebruikten (Dr. Babor repair cellulair protecting balm SPF 50/ Protect Cellular SPF 50) Ook de Dr. Babor ultimate repair cream helpt bij een goed herstel van de huid.